Taiteilijat

Tutustu taiteilijoihimme

Ravintolamme seinillä seikkailevat säännöllisesti vaihtuvien taiteilijoiden uniikit teokset. Jos jokin teoksista herättää ihastusta, voit ostaa sen helposti aterian päätteeksi seinältä mukaan. Taiteilijan vaihtuessa vietämme aina juhlalliset avajaiset tiloissamme.

Susanna Paavola-Lehtinen & Harri Lehtinen

Taideteokset Bistro 4:ssä 30.3.24 saakka

Olemme vaasalainen taiteilijapariskunta. Olemme pitäneet kolmisenkymmentä yhteisnäyttelyä sekä eri puolella Suomea, että Virossa. Molemmat olemme Vaasan taiteilijaseuran jäseniä. Näyttelyssämme on esillä Susanna Paavola-Lehtisen keramiikkaveistoksia ja Harri Lehtisen maalauksia. Yhdessä on tehty myös lumi-, jää- ja puuveistoksia sekä installaatioita. Johtuen ehkä lukuisista yhteisnäyttelyistämme työmme asettuvat sulavaan vuoropuheluun toistensa kanssa.

Susanna on vaasalainen keramiikkataiteilija ja sai kipinän keraamisten veistosten tekoon jo 1980-luvulla. Mieluisia aihealueita ovat ihmishahmot. Parhaana inspiraation lähteenä toimii kuitenkin vilkas, rajaton mielikuvitus. Hänen työnsä ovat vahvasti tyyliteltyjä ja humoristisia, joskus jopa primitiivisiä. Töissään hän haluaa säilyttää saven kauniin, luonnollisen pinnan, joka tuo esiin materiaalin ja antaa työlle elävän ilmeen. Raikkaat värit puolestaan luovat iloisen vaikutelman. Töillään hän pyrkii välittämään positiivista elämän asennetta ja hyvää mieltä.

Harri on siirtynyt perinteisestä piirustus- ja maalaustaiteesta vuosien varrella yhä enemmän kohti abstraktia ilmaisua. Myös värimaailma on muuttunut ”raikkaammaksi”. Harri on opettanut sekä aikuisia että lapsia taiteen tekemisessä.

Taiteilijapariskunnalla on yhteinen ateljee Vaasassa vanhan sokeritehtaan alueella. Siellä syntyvät taulut ja keramiikkaveistokset. Siellä pidämme nykyisin myös erilaisia taidekursseja ja taiteeseen liittyviä tilaisuuksia. Tänä vuonna pidämme kursseja jälleen myös Kristiinankaupungissa. Tulossa on mm. keraamisen kuvanveiston kurssi sekä abstraktin maalauksen kurssi Kristiinankaupungin kansalaisopiston puitteissa.

Susanna Sivonen

We Are Those Waves

Pysyvä teos

Konst o Delin tunnelmasta inspiraationsa ammentanut teos, joka koristaa ravintolamme seinää James Bond -elokuvistakin tutun valaisimen parina. Sivonen tunnetaan intohimostaan väreihin ja yksityiskohtiin. Teoksen taustalla on ajatus siitä, kuinka ihmissuhteen kaksi osapuolta ovat kuin alati väreilevät aallot.

Leena Raitila

The World I Feel

1.9.2021-31.12.2021

Leena Raitilan ensimmäinen taidenäyttely, jonka herkät ja ajatuksia herättävät teokset puhuttelevat monella tapaa. Raitilan työtä on ohjannut ajatus siitä, ettei hän maalaa maailmaa kuten näkee sen, vaan kuten tuntee sen.

Seppo Lammi

No man's land

1.2.2022-

Haluatko taidettasi esille ravintolaamme?

Taiteilijamme vaihtuvat säännöllisesti, ja kuulemme mielellämme, mikäli sinulla on tahto tuoda taiteesi esille ravintolassamme. Valitsemme tiloihimme sopivat taiteilijat teosten tyylin ja tarinan pohjalta. Ota meihin yhteyttä, ja kerro itsestäsi ja teoksistasi!

fiSuomi